Veiligheid in de keuken
Bij een horeca fornuis kopen dien je in je achterhoofd te houden dat er net als andere plekken met vuur sprake is van brandgevaar. Zorg er voor dat er niet veel brandbaar materiaal in de buurt van het vuur komt. Daarnaast is het altijd van belang om de brandblusser in de buurt te hebben, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Voorkom oververhitting, zorg er voor dat je het fornuis ook redelijk schoon houdt. Het is ook van belang dat je bij het afsluiten van de keuken altijd dubbelcheckt of alles rondom het fornuis uitstaat.
Afzuigkap
Een belangrijk onderdeel dat niet mag missen is een afzuigkap. Bij een horeca fornuis kopen dien je deze vrijwel altijd erbij te nemen. Door het gebruik hiervan zullen de geuren snellen via de afzuigkap opgenomen worden en blijft de geur ook niet lang hangen. Dit is fijner voor jezelf, het personeel en de klanten. Daarnaast voorkom je dat de keuken snel vet wordt doordat de dampen die van het eten afkomen worden opgezogen en niet neerslaan in de keuken. Voor de hygiene is dit dus een belangrijk punt om te hebben in de horeca.