Hoe komt Grey Goose aan hun naam
Greygoose komt aan haar goede kwaliteit door ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken in het proces. Dit gebeurt in een regio ten noorden van Parijs, die ook de Cognacstreek wordt genoemd. De gans was daar een bekend gezicht en daarom vonden de makers van dit wodka drankje het toepasselijk om de naam Grey Goose te maken. Het drankje wordt onder andere gemaakt van wintertarwe wat tevens wordt gezien als een superieure tarwe (ook om brood mee te bakken).
Het zaaien van deze tarwe kan alleen in bepaalde periodes plaatsvinden, en dat gebeurt in dit geval in oktober en het oogsten gebeurt in augustus. Wat Grey Goose onder andere uniek maakt is de aroma’s die worden gecreëerd tijdens het destillatieproces.
Tradities gebroken met Grey Goose
Toen Grey Goose op de markt kwam begon het gelijk met het doorbreken van tradities. De meeste wodka’s werden namelijk ontwikkeld in Oost-Europa en nu ook in Frankrijk. Dit zorgde voor diversiteit tussen de merken. Ook stelde het als doel om vakmanschap, karakter en smaak voorop te stellen in het bedrijf.
De ingrediënten worden, ongeacht de kosten, alleen specifiek uitgekozen. De makers willen hierdoor een hoge kwaliteit creëren in de wereld van wodka. Zij willen dus ook kosten wat het kost de beste garantie leveren. De tarwe is afkomstig uit Picardië, en voor 1 fles Grey Goose heb je ongeveer 1 kilo tarwe nodig.