Interessante feiten over scopes voor warmtebeeldcamera’s
Tegenwoordig is jagen veel meer dan alleen een sport, vrijetijdsbesteding, amusementsbron of spannende tijd. Het is een manier van leven. Daarom is er een toenemende vraag naar zo’n belangrijk apparaat als een warmtebeeldvizier. Omdat het zal helpen op plaatsen waar het “gewone” zicht, zelfs verbeterd met optica, niet zal werken. Door ondoordringbaar struikgewas en gras laat een warmtebeeld richtkijker de jager zien waar zijn prooi is.
Er bestaan veel mythes over scopen voor warmtebeeldcamera’s. We hebben besloten om deze mythes te verdrijven en om je niet in verwarring te brengen en je je eigen zicht te laten kiezen, heeft JachtXL hun lijst met interessante feiten over warmtebeeldkijkers samengesteld.
Niet alle scopen voor warmtebeeldcamera’s zijn duur
De kosten van een warmtebeeldkijker zijn voornamelijk afhankelijk van de sensor en de grootte van de lens. De meeste telescopen die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een sensor met een resolutie van 384×288 of 640×480 pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker het beeld op het scherm. De kijkhoek en maximale beeldvergroting zijn ook afhankelijk van deze parameter. Dus als je op zoek bent naar een zicht van echt hoge kwaliteit, kies dan eerst voor een goede prestatie van deze parameters. Maar het betekent niet dat een warmtebeeldcamera noodzakelijkerwijs veel zal kosten. Het betekent alleen dat hoe duurder het apparaat is, hoe groter de kans dat deze twee parameters hoger zijn.
Een warmtebeeldkijker is niet alleen ’s nachts nodig
Onthoud dat een warmtebeeldcamera een apparaat is dat temperatuurverschillen detecteert. Het maakt niet uit of je hem overdag of ’s nachts gebruikt. Als een doel wordt verwarmd tot een andere temperatuur dan de buitenomgeving, is het zichtbaar door de scooplens.
U kunt het thermische zicht van de voorzet nachtkijker gebruiken bij schemering of zonsopgang. Het wordt niet beïnvloed door verblinding, in tegenstelling tot klassieke nachtkijkers. Het voordeel van warmtebeeldscopen is dat ze geen externe lichtbronnen nodig hebben: de warmtebeeldsensor is gevoelig voor zijn eigen straling van objecten. Hierdoor werken deze telescopen zowel overdag als ’s nachts even goed, zelfs in totale duisternis.
Extra functies zorgen ervoor dat je niet langer kunt jagen
Door de scope uit te rusten met extra functies: video-opname, snapshots, ingebouwde afstandsmeter, ballistische rekenmachine, enz., wordt het warmtebeeldvizier functioneler, maar wordt de levensduur ervan op één batterijlading aanzienlijk verkort. Het belangrijkste waar je op moet letten om de werking te verlengen, is de voeding (interne of externe batterij). Dit verlengt gegarandeerd je jachttijd.