Verzorgen van je droogbloemen
In deze tijd staan alle woonkamers, slaapkamers en winkels vol met vazen of glazen gevuld met een droogboeket. Misschien heb jij zelf ook wel eigen bloemen gedroogd en hier een mooi droogboeket van gemaakt. We willen allemaal dat onze spullen en eigendommen zo lang mogelijk meegaan. Dit geldt ook voor onze droogboeketten. Hoe zorg je er nou voor dat je droogboeket zo lang mogelijk meegaat? Regelmatige verzorging is daarbij een grote must. Als je dus je droogbloemen gaat verzorgen, hoe lang gaan deze droogbloemen dan eigenlijk mee? Deze vragen gaan wij beantwoorden in dit artikel.
Welke verzorging hebben droogbloemen nodig?
Om je droogbloemen zo lang mogelijk te kunnen behouden is goede verzorging erg van belang. Droogbloemen vragen een andere soort verzorging dan normale bloemen. De eerste stap is dan ook om absoluut geen water te geven. Hier worden de droogbloemen alleen maar slechter van. Daarnaast zul je om verkleuring te voorkomen zonlicht moeten mijden om de droogbloemen zo lang mogelijk goed te houden. Daarnaast zal door zonlicht het boeket sneller uitvallen. De beste plek voor droogbloemen zijn droge ruimtes. Zet droogbloemen dus niet in een woonkamer vol luchtbevochtigers. Mocht je ter verzorging gaan schikken, begin dan bij de stelen. Om te voorkomen dat een droogbloem afbreekt is het dus niet de bedoeling dat je ze vanaf boven beetpakt.
Hoelang gaan droogbloemen mee?
Zolang je ze op de juiste manier verzorgd, zullen de droogbloemen ook op zijn langst meegaan. Een droogbloem blijft ongeveer een half jaar goed, dat is beter in vergelijking met verse bloemen, die dan ook maar een week mee gaan. Misschien dat de keus voor droogbloemen beter is voor je portemonnee. Er zijn uitzonderingen op het half jaar, er zijn namelijk droogbloemen die langer meegaan. gepreserveerde bloemen, takken en bladeren kunnen 1 tot 3 jaar mee gaan. De goede bloemen uit een droogboeket voor een deel niet meer goed is, kun je gebruiken voor je nieuwe boeket.